×

4 måder at sikre din virksomhed mod cyberkriminalitet

4 måder at sikre din virksomhed mod cyberkriminalitet

I sin kerne er cyberkriminalitet eller et cyberangreb et brud på den personlige sikkerhed og cybersikkerhed. Hackere får adgang til fortrolige oplysninger som f.eks. kunders navne, adresser, socialsikringsnumre, fødselsdatoer og kreditkortoplysninger. Det betyder ikke, at et vellykket angreb på din virksomhed er uundgåeligt. Der er dog nogle enkle, omkostningseffektive og hurtigtvirkende ting, du kan gøre for at beskytte din virksomhed mod cyberangreb. Ønsker du at vide mere, kan du følge med i erhvervsnyheder.

1. Sikkerhedskopiering af data

Sikkerhedskopiering af data er blandt de mest omkostningseffektive måder at sikre, at dine oplysninger kan genoprettes i tilfælde af en cyberhændelse eller et computerproblem. Sørg for at bruge flere backupmetoder for at hjælpe med at sikre datasikkerheden, herunder daglige inkrementelle backups til en bærbar enhed eller skylagring. Tilføj også sikkerhedskopiering af serveren ved slutningen af ugen, kvartalsvis og årligt. Disse data bør også kontrolleres regelmæssigt for at se, om de fungerer korrekt og kan gendannes.

2. Hold dine systemer og software opdateret

Operativsystemer og sikkerhedssoftware bør opdateres automatisk. Disse opdateringer retter sikkerhedsfejl og hjælper med at lappe sikkerhedsfejl og sårbarheder, der kan udnyttes. Det er vigtigt, at du aldrig ignorerer opdateringsopfordringer. Firewalls bør også være opsat, da disse fungerer som en gatekeeper for al ind- og udgående trafik. Det vil også være nyttigt for virksomheder at slå spamfiltre til for at reducere mængden af spam og phishing-e-mails, der kommer ind. Disse er en almindelig taktik, som hackere bruger til at inficere enheder og stjæle fortrolige oplysninger, som virksomheder modtager.

3. Aktiver datakryptering

Sørg for, at alle dine følsomme data er krypteret. Kryptering konverterer data til en hemmelig kode, før de sendes over internettet, så det er vigtigt for virksomheder at aktivere netværks- og datakryptering, når de gemmer og deler data. Det begrænser dataadgangen til kun at omfatte parter med krypteringsnøglen. Det sikrer også, at selv når uautoriserede parter får adgang til dataene, kan de ikke læse dem. Nogle datakrypteringsprogrammer giver endda besked, når andre personer forsøger at ændre eller manipulere med oplysningerne.

4. Brug multi-faktor-autentifikation

To-faktor- eller multi-faktor-autentificering giver ekstra sikkerhed til dine konti. De fleste sociale platforme, e-mail-udbydere, banker og flere andre leverandører har allerede indført denne teknologi. Dette ekstra trin kan virke besværligt, men det er i virkeligheden en sikkerhedsforanstaltning, der hjælper med at holde din konto sikker.

Derfor er cybersikkerhed vigtigt for din virksomhed

Det er en alvorlig sag at beskytte din virksomhed mod cyberangreb. Hvis du bliver offer for cyberkriminalitet, kan det koste din virksomhed tusindvis af kroner at få din virksomhed op at køre igen. Eller i værste tilfælde kan det sætte dig ud af drift for altid.