×

Mimihopps Rodfrugtsfritter

Mimihopps Rodfrugtsfritter

Gulerødder er Mimihopps’ uovertrufne yndlingsspise. Hun spiser dem gerne hvor som helst og når som helst.
Men hun er nu også glad for andre af jordens “frugter” som fx de flotte rædbeder eller søde kartofler. Hun vil derfor gerne dele denne opskrift på lækre fritter af rodfrugter, som er et glimrende alternativ til de almindelige pomfritter, og som både børn, unge og ældre kan lide.

Mimihopps’ Rodfrugtsfritter

Du skal bruge:
1 kg skrællede rodfrugter,
bestående af fx gulerødder, pastinak, rødbeder, knoldselleri, søde eller alm. kartofler
1-2 spsk olie
1-2 tsk groft salt, gerne havsalt
friskkværnet peber
2 tsk rosmarin (kan udelades)

Sådan gør du:
Sæt ovnen på 225. Skræl alle rodfrugterne. Skær dem i tykke stave, svarende til størrelsen på pomfritter. Løg dem i en stor skål og vend dem med olie, rosmarin, groft salt og peber. Hæld blandingen ud på en bradepande beklædt med bagepapir og bag midt i ovnen i 25-30 minutter.

Spises som alm. pomfritter til fx en burger eller sandwich, eller serveres som lækkert tilbehør til de fleste kødretter, fx okse- eller lammesteg, hakkebøf, stegt kylling- eller kalkunbryst, grillet fisk eller..

Tip: Vær opmærksom på at især r’dbeder er kraftigt farvende i deres saft  brug evt. plastichandsker når du omgås rå rødbeder, så du ikke behøver skrubbe dine hænder kraftigt ved afvaskning og anvend ligeledes et stykke bagepapir på spækbrættet, så det ikke bliver misfarvet af den mørke rødbedesaft.

Velbekomme!