Derfor skal du købe en biopejsDer er utallige grunde til, at du skal købe en biopejs, som vil gavne dit hjem og ikke mindst indretningen af det.

 

En biopejs i hjemmet kan gøre underværker – særligt om vinteren. Det giver sig selv, at en biopejs bidrager til, at man får en vis varme, som hjælper, hvor der er brug for det: I kulden. Uden en biopejs kan man bruge unødvendig mange penge på varme.

 

Med en biopejs behøver du ikke at bruge andet end bioethanol og erhverve dig nogle lightere eller andet, som du kan tænde op med.

Vi kommer her med vores bud på, hvorfor det er godt at have en biobiopejs i sit hjem.

 

Indretning. Indretningen i dit hjem kan få et ekstra pift af, at der er en biopejs i hjemmet. Der er mange måder, hvorpå man kan indrette sit hjem på en måde, der får det til at ligne, at biopejsen er et vigtigt og flot instrument i helhedsvurderingen af indretningen i hjemmet.

 

Der er mange måder, du kan få hjemmet til at se flot ud. Det kan eksempelvis være, hvis du formår at skabe en futuristisk indretning med biopejsen. Og det kan gøres på mange måder – eksempelvis med bevægende LED-lys over biopejsen, som giver et indtryk af, at der hele tiden er noget, som er i bevægelse over biopejsen. Men der er selvfølgelig også de klassiske med stenvægge i et almindeligt vægrum og meget mere.

 

Biopejsen giver noget ekstra rent indretningsmæssigt. Biopejseområdet er ofte stedet, hvor man har et lille territorie, hvor der er noget, som kan skille sig ud rent stilistisk. Og det ser man ofte med vægge eller fliser, der er anderledes end resten af hjemmet.

 

Funktionalitet. Biopejsens funktionalitet er ikke til at spøge med. En god biopejs giver dig alt det, du har brug for af varme. Og så er de ofte utrolig nemme at håndtere – det gælder i særlig høj grad biobiopejsen, som tilmed kører på biologisk nedbrydelige produkter i form af korn, skaller, kerner og frø. Genbrug. Men biopejsens formål er at gøre livet nemmere for dem, der er til stede og bruger biopejsen.

 

Langtidsholdbar. Biopejsen holder længe. Medmindre du selvfølgelig hælder benzin i den. Men ellers er den godt kørende i lang tid.

 

Biopejsens helt store styrke er, at den er langtidsholdbar og giver en vis varmestabilitet. Den varme, der er at finde lige ved biopejsen, er ikke småting i forhold til det, der er at finde på en radiator. Lukker du dørene ind til det rum, hvor biopejsen befinder sig, hvilket oftest er stuen, er du sikker på, at der vil være en varme, som giver dig en hel masse.

 

Det er vigtigt at huske på, at det, der er langtidsholdbart, også er langt mere økonomisk, når man sammenligner med elvarme som radiatorer. For det er sådan, at man skal have tiden med i ligningen, når man sammenligner priserne.

 

Den tid, man har biopejsen, er udslagsgivende for, hvor meget den er værd. Og en biopejs kan sagtens holde i 10 år, hvilket kun gør, at den stiger i værdi. Jo længere tid du har biopejsen, jo mere besparer den dig for. Ren win-win-situation.

 

God stemning. En biopejs giver noget ekstra til hyggeatmosfæren. Der opstår noget særligt ved, at der er en biopejs i hjemmet. Dels er der det nostalgiske moment i biopejsen. Men det er også sådan, at biopejsen er noget, man kan være fælles om.

 

Tanken om, at man sidder derhjemme og drikker varm kakao med børnene og har biopejsen tændt, er formentlig noget, de fleste familier har gjort sig engang. Biopejsen er omdrejningspunktet for varmen og er med til at give en tiltrængt hyggeatmosfære, som hjælper til at gøre det hele mere intimt og stemningsfyldt, end hvis man blot har radiatoren tændt.

 

Det er selve ideen om, at man har en biopejs, hvor der kommer ild, og hvor der er liv, der gør det hele noget mere spændende og intenst, end hvis man bare har radiatoren tændt.

 

Slukker af sig selv. En del mennesker er glemsomme. Men lidt ligesom funktionaliteten er det her noget, der gør, at man ikke kan andet end at elske biopejsen.

 

De traditionelle biopejse slukker nemlig af sig selv, uden at man behøver at tænke for meget over det. Der går ofte ikke mere end to-tre timer, før flammerne har aftaget deres form. Det betyder i praksis, at du ikke skal bekymre dig for meget, hvis du selv glemmer at slukke for biopejsen.

 

Det er kun, hvis flammerne står højt, at der er en risiko for, at der sker noget. Men det er ikke tilnærmelsesvis lige så farligt, som hvis du undlader at slukke for elkomfuret. Biopejsen har det nemlig med at gå sin naturlige gang. Det er derfor, man ofte ser folk tage brug af biopejsen, når de har brug for varme.

 

For dernæst at slappe af uden at nærme sig biopejsen. Den gør nemlig hele arbejdet selv, medmindre man fryser kontinuerligt og vil have mere varme. Så er det selvfølgelig noget, man selv må stå for. Men at sørge for, at biopejsen får ro på og stopper med at brænde, det er ikke noget, man behøver at tage hånd om. Det styrer biopejsen nemlig helt selv og naturligt.

 

Du kan læse mere om alle de forskellige typer biopejse her og her.