Gaming og esport i HorsensEsport og gaming er efterhånden begreber, der dukker op i medierne på lige vilkår med andre nyheder. Fx ses det danske hold Astralis i medierne jævnligt, når de vinder store pengepræmier. For det er ingen hemmelighed at det danske tophold præstere rigtig godt på verdensplan. Men man starter selvfølgelig ikke med at spille helt i toppen. For at blive professionel indenfor gaming og esport, kræver det at man starter et sted længere nede. Og her er der i dag heldigvis rigtig mange klubber, der udbyder esport til både unge og ældre. Og netop det, at det udbydes i klubber, gør det til en mere social ting, hvor gaming førhen foregik hjemme på et mørkt værelse.

Meld dig ind i en klub, hvis du gerne vil til tops

Hvis du brænder for esport og er typen, der altid følger med i de nyeste gaming events, og hvis du samtidig synes du selv er en dygtig spiller, så overvej at melde dig ind i en forening, der tilbyder esport på klubplan. Det starter måske i det små, hvor du kan komme til DM kvalifikationer, og måske endda nå dertil. Ja faktisk skal vinderne fra DM i Odense 2018 repræsentere Danmark ved det officielle VM i esport i Taiwan i november 2018. Så drømmen om toppen kan sagtens starte på klubplan.

I Horsens hedder klubben, du skal finde Horsens Esport. Og denne klub gør noget helt særligt indenfor esport. I samarbejde med STX, HHX, HTX, EUX, HG og 10. klasse hos Learnmark Horsens har de nemlig gjort det muligt at tage en esportslinje, så man får esports undervisning to gange om ugen, samtidig med at man får en gymnasial uddannelse. Horsens er således en af de byer, der vælger at værne om den fremtrædende sportsgren, og byen vil gerne være med til at uddanne nye og dygtige computerspillere, der samtidig får en gymnasial uddannelse at falde tilbage på.

Esport behøver ikke indeholde chips, cola og slik

Når en by som Horsens vælger at tilbyde en esportslinje, så skyldtes det, at de betragter esport som en elitesport. Derfor sættes der også store krav til fx kost, motion og muskeltræning, da dette alt sammen er med til at styrke reaktionsevne og ens psyke, hvilket er nødvendigt, når der konkurreres på eliteniveau.