Kan kæledyr få corona?I år 2020, blev hele verden omvæltet af covid-19 virussen, der ledte til nedlukning af landet og smittede i hobetal. De fleste af os lærte at bruge tiden i isolation fornuftigt, og fandt nye hobbyer, som strikning eller bagning, og lærte at hygge os i hjemmet. Der var også mange der valgte at få kæledyr, særligt hunde blev populære som følgesvend, og det forstår man jo godt! De færreste kan stå for en sød lille hundehvalp, som f.eks. en mops, en bulldog eller en den altid charmerende chow chow. Men nu hvor landet er åbnet op igen og de fleste ikke længere frygter coronasmitte i hverdagen, er det stadig vigtigt at passe på vores firbenede venner. Måske vidste du det ikke, men hunde kan nemlig også blive smittet med corona! Og selvom du måske er vaccineret og derfor ikke er så nervøs for coronasmitte længere, er det vigtigt at tage sig nogle forholdsregler hvis du har corona og et kæledyr. 

Hvad kan du gøre for at beskytte din hund mod corona?

Først og fremmest skal du selvfølgelig være opmærksom på at overholde regeringens retningslinjer, om ikke at omgås kronisk syge eller ældre, hvis du er smittet med corona. Men når du har en hund, skal du være opmærksom på at også den kan blive smittet. Corona hos kæledyr er ikke nødvendigvis livstruende, men da hunde ikke kan blive vaccinerede skal du som ejer være ekstra forsigtig. Hvis du er smittet må du ikke:

– Kysse din hund i ansigtet

– Begræns generel fysisk kontakt med hunden og vask hænder før du aer din hund

– vask overflader grundigt og ofte.

Nogle hunderacer, eksempelvis chow chow, er ofte tæt knyttede til sine ejere og nyder fysisk kontakt med sin nære familie. Det kan du stadig godt give den, så længe du husker den gode hygiejne når du aer og går tur med hunden.

Symptomer på corona hos hunde

Selvom corona ikke nødvendigvis er livstruende hos hunde eller katte, er det vigtigt at få en rask person til at tage din hund til dyrelægen hvis du mistænker den er smittet med corona. De mest almindelig tegn på corona hos hunde er:

– Diarre

– Opkast

– Besværet vejrtrækning

Så, hvis du eller nogen i din familie er smittet med corona, så husk de gode råd ift. kontakt med din hund, og få den et smut til dyrelægen hvis du mistænker den er smittet.