Råd til luksusNogle mennesker er gode til at passe på deres penge. De fleste af os oplever dog jævnligt, at pengene nærmest forsvinder mellem hænderne på os, før vi overhovedet når at bemærke, hvor de bliver af.

Hvis scenariet lyder bekendt er du kommet til det rette sted. Nedenfor gennemgår vi et par af de mest gængse årsager til pengemangel, og vi giver dig et par bud på, hvordan du kan skære ned på den overflødige del af dit forbrug. Du vil snart opdage, at du sagtens kan få råd til luksus, hvis du sparer de rigtige steder.

Årsager til pengemangel

Mangel på penge kan opstå på flere måder. Måske er din økonomiske situation presset, fordi det på det seneste er væltet ind med regninger fra både tandlægen og fra håndværkerne, der renoverer dit hus.

Dog er den mest normale grund til, at vi ofte mangler penge, at mange af os har en generel tendens til overforbrug.

Pengemangel kan føre store frustrationer med sig. Faktisk er dårlig økonomi én af de mest udbredte grunde til, at danskerne ofte føler sig stressede. Heldigvis findes der en løsning på problemet.

Løsningen på pengeproblemet  

Hvis du har besluttet dig for at omlægge dine forbrugsvaner, bør du som det allerførste danne dig et overblik over dine udgifter.

Brug én af de mange gratis online skabeloner til at lægge et budget, og opdel dine udgifter i forskellige poster.

Budgetlægningen kræver, at du sideløbende kigger din netbank igennem for at finde ud af, hvor dine penge forsvinder hen.

Bruger du flere tusinde kroner om måneden på cafékaffe, takeway, dyre dagligvarer og taxature? Abonnerer du månedligt på tre forskellige streaming-tjenester og flere aviser, end du har tid til at læse?

Skær ned alle de steder, hvor du kan. Sørg for, at dine udbydere er billige, og at du er medlem af Danmarks billigste A-kasse.

Og glæd dig ved, der findes mange fritidsaktiviteter, som er perfekte til dig, der lever på budget. Tjek for eksempel det brede udvalg af pilates-, crossfit-, og yogavideoer, der findes på nettet.

Når du har skåret ned  

Når du har skåret ned på de daglige unødvendigheder, kan du begynde at lægge penge til side til ting, som har en egentlig betydning for dig.

Spar op til en rejse. Udskift den lasede del af din garderobe med et par kvalitetsvarer. Og overvej at give dit hjem en opfriskning.

Georg Jensens smukke brugskunst

De smukkeste hjem er dem, der kombinerer det personlige præg med charme og stil. Og få ting er mere stilfulde end en Georg Jensen skål på middagsbordet.

Georg Jensens designs har aldrig været helt billige. Men hvis du passer godt på dine penge, kan du sagtens få råd til at forkæle både din boligindretning og dig selv.