Sådan rammer du første side på GoogleSelv om man ikke har sin egen hjemmeside, så kan man nok godt se, hvorfor det er vigtigt og attraktivt at ligge på første side af Google. Vi kender det godt. Man klikker altid på det første link eller i hvert fald et link på den første side – med mindre man leder efter noget ekstremt specifikt.

Før du går i gang

De følgende er egentlig ikke en del af, hvordan du gør, men alligevel bør disse “krav” være opfyldt. Har du ikke en velfungerende hjemmeside, så er alt andet lige meget. Først og fremmest skal din hjemmeside være mobilvenlig. Google har længe sagt “mobile first”, så dette skal du efterleve.

Da mobiler kan have langsomt internet, så er det også vigtigt, at din hjemmeside indlæses meget hurtigt – dette gør den hvis den ikke fylder for meget.

Din side skal også være nem at anvende. Den skal derfor ikke se dårligt ud, og alt skal give mening. Har du ikke slået HTTPS til, så er det på tide, at du får det klaret her og nu. Når de ting er på plads, så kan du begynde at få indholdet til at være godt struktureret, og så skal du have styr på alt on-page SEO.

Gå i gang

Først starter du med at tjekke konkurrencen ud på et søgeord, du har valgt. Hvis der er meget hård konkurrence, så kan det være, at du måske skal gå efter et andet søgeord. Det kan nemlig være dyrt at lave linkbuilding eller anden SEO i de tilfælde. Efter du har fundet et søgeord med mindre konkurrence, så skal du i gang med at oprette sider eller en side, der rammer lige præcist det ord. Skriv noget indhold af høj kvalitet, som er link-værdigt. Er det ikke det, så vil du aldrig få links til indholdet.

Det kan dog være svært at få naturlige links i starten, hvis ingen kender din hjemmeside, hvorfor det kunne være interessant for dig med noget billig linkbuilding fra denne side her. Du kan betale dig til links, eller du kan lave dem selv. Ved at lave dem selv sparer du en masse penge.

Ønsker du en meget detaljeret guide til søgemaskineoptimering, så har Ahrefs skrevet en meget god en her: https://ahrefs.com/blog/how-to-get-on-the-first-page-of-google/