Teknisk SEO – Lær hvordan du placerer dig med teknisk SEOVed du, hvad teknisk SEO betyder? Hvis ikke, så vil du lære alt om det i denne artikel!

Du ved, hvordan det er, når du begynder at forsøge at ligge højt på Google. Bliver du ved med at komme med nye ideer, afprøve forskellige ting og teste alt, der virker bare nogenlunde lovende? Nå, det er det, som teknisk SEO handler om.

Teknisk SEO er den form for SEO, der fokuserer på at sikre, at dit websted ser godt ud. Det betyder altså, at du skal have et rent, velorganiseret og letlæseligt websted. Sørg for, at dine sider indlæses super hurtigt, og at dine links alle peger til de rigtige steder. Sørg for, at alle dine billeder indlæses korrekt, og at de bruger den rigtige type billedtags.

I denne artikel vil jeg lære dig alt, hvad du har brug for at vide om teknisk SEO.

Hvad er teknisk SEO?

Teknisk SEO er optimering af websites til søgemaskiner. I modsætning til traditionel SEO, som fokuserer på optimering af indhold og brugeroplevelse, fokuserer teknisk SEO på at forbedre effektiviteten og ydeevnen på websites, så de kan ranke bedre på søgeresultatsiderne.

Teknisk SEO er en integreret del af SEO, da det påvirker alle aspekter af markedsføringsprocessen. Der er fire grundlæggende principper, der gælder for alle tekniske SEO-metoder:

Websteds hastighed (sideindlæsningstid): Hastighed er et af de vigtigste kriterier for en vellykket SEO-kampagne. Hvis brugerne skal vente på, at dit websted indlæses, vil de gå videre til det næste websted. Den ideelle sideindlæsningstid for et websted, der er optimeret til SEO-formål, bør være mindre end tre sekunder.

Sidestruktur og hierarki: I takt med at dit websted vokser og ændres, skal sidestrukturen og hierarkiet på dit websted forblive konsekvent. Sidetitler, overskrifter, interne links og andre sideelementer bør opdateres for at afspejle enhver større ændring.

Robots.txt-filen: robots.txt-filen er en tekstfil, der ligger i rodmappen på dit websted, og som giver søgemaskinespidere mulighed for at få adgang til eller ikke få adgang til bestemte områder af dit websted. robots.txt-filen bør opdateres ofte og indeholde de mindst nødvendige oplysninger.

XML Sitemap: Et XML-sitemap er en metode til at vise indholdet på dit websted i et struktureret format. Det er nyttigt, fordi søgemaskinerne gennemtrawler dit websted i den rækkefølge, der er angivet i dit sitemap, og de kan finde mening med oplysningerne mere effektivt.

Hvordan du placerer dig med teknisk SEO

Når det kommer til teknisk SEO, er der to hovedtyper af optimering, som du skal være opmærksom på on-site og off-site.

På stedet:

Det er elementerne på side-niveau på dit websted, der bestemmer dets placering. Dette omfatter følgende:

  • Sidehastighed (hvor hurtigt dit websted indlæses)
  • Optimering af billeder
  • Optimering af HTML og CSS
  • Optimering af JavaScript
  • Optimering af server-side kode

Uden for stedet:

  • Backlink-profil
  • Profiler på sociale medier
  • Google My Business-side
  • Lokale henvisninger

Det er alt sammen ting, som du ikke har kontrol over, og som du skal tage højde for, når du optimerer dit websted.

Fordele og ulemper ved teknisk SEO?

Teknisk SEO er en vigtig del af enhver SEO-strategi og kan virkelig være med til at sikre, at dit websted bliver en succes. Hvis du ikke er bekendt med teknisk SEO, defineres det som “brugen af yderligere elementer på webstedet, såsom strukturerede data, sidehastighed, mobiltilpasning og interne links, for at forbedre dine placeringer i søgemaskinerne.”

Teknisk SEO er et stort arbejde, men der er tidspunkter, hvor det er indsatsen værd. Lad os tage et kig på fordele og ulemper ved at bruge det.

Fordelene:

Der er nogle gange, hvor det er absolut nødvendigt at tilføje flere tags eller strukturerede data til en side. Nogle typer indhold vil simpelthen ikke gøre sig godt på nettet uden ekstra markup, og andre er måske slet ikke optimeret til søgning.

I disse tilfælde vil tilføjelse af tekniske SEO-elementer helt sikkert bidrage til at forbedre dine resultater, selv om nogle af dem er bedre egnet til bestemte typer af sider end andre.

Teknisk SEO er et stort arbejde, men der er tidspunkter, hvor det er indsatsen værd.

Ulemperne:

Hvis du lige er begyndt, har du sandsynligvis ikke et stort indhold, der har brug for ekstra hjælp.

Det er også et stort arbejde at tilføje mere indhold til dit websted, så den potentielle ROI for denne type investering er begrænset.

Teknisk SEO er et stort arbejde og kan være ret dyrt, hvis du ikke har et budget til det. Hvis du arbejder med et budget, er det bedst at fokusere på andre typer SEO først. Læs en dybdegående guide til teknisk SEO her

Den nederste linje:

Det er vigtigt at huske, at teknisk SEO ikke er den eneste måde at forbedre din SEO på. Den rigtige type indhold vil altid klare sig bedre i søgemaskinerne, og du kan bruge det som udgangspunkt for at optimere dit websted. Du bør også forsøge at gøre dit websted brugervenligt, men husk, at SEO er en løbende proces, som kræver, at du løbende opdaterer dit websted.