5 tips til at fremhæve malerier i din stueBelysning

Det er bedst at vælge mellem loftslamper eller spotlys for at fremhæve dit dyrebare kunstværk. Eksperter foreslår, at loftslamper skal placeres således, at lysstrålen rammer midten af kunstværket, når armaturet er indstillet til en 30-graders vinkel. Spotlys er normalt det rigtige lys til kunstværker, men nødvendigvis ikke det bedste lys til stuen, da vi ikke ønsker, at noget andet end kunstværket skal rage ud i nærheden af det.

Viden

Det er vigtigt at være opdateret om kunstneren bag kunstværket, kunstnerens stil og generelt samle så meget viden ind som muligt. Du har trods alt mange samtaler, der snart vil dreje sig om det.

Hos enkelte gallerier kan du få en masse baggrundsinformation med, når du skal vælge et værk. Hos Galleri Galeo har du bl.a. mulighed for at lære kunstnerne at kende gennem deres kunstnersider samt se kunstnerne i aktion ved lærredet gennem en introduktionsvideo. Ligeledes har du mulighed for at komme i dialog direkte med kunstneren ang. alle malerier til salg, som du finder hos galleriet.

Indramning

De mest almindelige typer af rammer er udsmykkede guldrammer, trærammer, metalrammer og minimalistiske rammer. Udsmykkede guldrammer kan bruges til at fremhæve et enkelt kunstværk på elegant vis, mens trærammer passer godt til træ- eller lædermøbler. Metalrammer giver mulighed for at vælge en farve fra kunstværket og fremhæve den i rammen, mens en minimalistisk ramme lader kunstværket være helten og blot giver en definition.

Placering

Den sikreste og mest almindelige måde at placere dit kunstværk på er i midten, men hvis du er i humør til at eksperimentere, kan du prøve at gå ud af midten. Dog skal du sørge for at have noget til at balancere på den anden side.

Supplerende

Kunstværket skal supplere din indretning på alle måder. Gentagelse af farver fra kunstværket i indretningen øger dets virkning i rummet. For at opnå dette skal du vælge møbler i komplementerende farver. I mange tilfælde slutter man af med at vælge maleriet efter de resterende møbler er på plads, men det kan være en god ide at gøre det i omvendt rækkefølge. På den måde sikrer du at kunne vælge det værk, som tiltaler dig mest, uden at det går ud over din indretning.