7 råd til at få mere energi og overskud i din hverdagFlere har mange ting de gerne vil når i deres hverdag, men som de ikke har overskud til, fordi de simpelthen mangler energi. Der er imidlertid flere ting, som du kan gøre for at få mere energi i din hverdag, så du har yderligere lyst og overskud, til at få gjort de ting, som du ellers er nødt til at fravælge.

Nedenfor kan du få indsigt i, hvad du selv kan gøre, for at få mere energi i din hverdag.

1. Kontroller stress

Stressinducerede følelser bruger enorme mængder energi. At tale med en ven eller en slægtning, melde sig ind i en støttegruppe eller se en psykoterapeut kan alle hjælpe med at komme stress til livs. Afslapningsterapier som meditation, selvhypnose, yoga og tai chi er også effektive værktøjer til at reducere stress.

Du kan også prøve at tage CBD-olie inden du skal i seng, så du sover bedre om natten og dermed har mere energi om dagen. Hvis du tager andet medicin, så læs mere her, hvis du er i tvivl om du kan tage det sammen med CBD

2. Mindsk presset på dig selv

En af hovedårsagerne til træthed er overarbejde. Overarbejde kan omfatte professionelle, familie- og sociale forpligtelser. Prøv at strømline din liste over “must-do” -aktiviteter. Angiv dine prioriteter med hensyn til de vigtigste opgaver. Fjern dem der er mindst vigtige, så du har mere tid og overskud til din højeste prioriteter.

3. Træning

Træning garanterer næsten, at du sover bedre om natten. Det giver også dine celler mere energi til at brænde og cirkulere ilt. Og træning får din krop til at frigive stresshormoner, der i beskedne mængder kan få dig til at føle dig energisk. Selv en hurtig gåtur er en god start. Prøv derfor at få inkluderet mere træning i din hverdag, da det faktisk kan give dig mere energi.

4. Undgå at ryge

Du ved, at rygning truer dit helbred. Men du ved muligvis ikke, at rygning faktisk mindsker din energi ved at forårsage søvnløshed.

Nikotinet i tobak er et stimulerende middel, så det fremskynder hjerterytmen, hæver blodtrykket og stimulerer hjernebølgeaktivitet forbundet med at være vågen, hvilket gør det sværere at falde i søvn. Og når du først falder i søvn, kan dens vanedannende kraft sparke ind og vække dig med trang. Drop derfor smøgerne og udskift den dårlige vane, med god.

6. Spis efter energi

Det er bedre at spise små måltider og snacks med nogle få timers mellemrum, end tre store måltider om dagen. Denne tilgang kan reducere din opfattelse af træthed, fordi din hjerne har brug for en konstant forsyning af næringsstoffer.

Spis fødevarer med et lavt glykæmisk indeks – hvis sukker absorberes langsomt – kan hjælpe dig med at undgå den manglende energi, der typisk opstår efter at have spist hurtigt absorberet sukker eller raffineret stivelse.

 Fødevarer med et lavt glykæmisk indeks inkluderer hele korn, høje fibergrøntsager, nødder og sunde olier såsom olivenolie.

7. Begræns dit alkoholindtag

Hvis du har en tendens til at drikke meget alkohol, er det en god idé at undgå dette. Den beroligende virkning kan påvirke dig energimæssigt, så du har mindre overskud. Sørg derfor for at drikke med moderation på et tidspunkt, hvor du ikke har behov for meget energi. Vær dog opmærksom på, at det også påvirker din søvn, så du ikke sover ligeså dybt.