×

Mere protein i din kost? Tips til billige løsninger

Mere protein i din kost? Tips til billige løsninger

Menneskekroppen kan på mange måder betragtes lidt som en maskine. Den skal gerne køre helt automatisk, så vi kan agere i vores liv uden de store fysiske problemer. Men for at kunne det, skal den selvfølgelig smøres.

For maskiner er det olie til tandhjulene og benzin til motoren, som er det vigtige. For kroppen er det ting som mad, drikke, vitaminer og kosttilskud, som er de basale komponenter, der skal være i orden. Og en af de ting, som kroppen virkelig har brug for, er protein.

billigst protein
billigst protein

Derfor er protein vigtigt

Protein er en af kroppens helt basale byggesten. Protein er særlig vigtigt i forbindelse med vores muskler, der består af store dele af protein. Og som de fleste af os nok ved, så klarer vi os meget dårligt uden vores muskler. Vi bruger dem nemlig hele tiden og til alle mulige ting.

Vi bruger musklerne, når vi går. Vi bruger musklerne, når vi skriver på vores computer. Vi bruger dem, når vi løfter indkøbsposerne, krammer vores venner og dyrker vores yndlingssport. Vi har altså brug for vores muskler, og derfor har vi også brug for protein.

Ikke alle får nok protein

Det er sjældent noget, vi tænker over i vores hverdag, men det er ikke alle, der får nok protein. Et gælder særligt dem, som ikke spiser kød, eller som træner rigtig meget. Bruger man sine muskler meget, har de nemlig brug for masser af protein til at genopbygge sig selv.

Derfor må man sørge for at få protein på andre måder end gennem den normale kost. Men det kan være dyrt med diverse kosttilskud og specielle madvarer. Sådan hvordan får man billigst protein, som stadig giver kroppen det, som den har brug for?

Proteinpulver er en god løsning

En rigtig billig måde at få protein på er ved at benytte sig af proteinpulver. Denne form for kosttilskud kommer i pulverform og kan derfor indeholde en meget koncentreret mængde af netop protein. Det betyder, at man ikke behøver at spise særligt meget ad gangen. På den måde kan man spare penge i forhold til at købe dyre madvarer som for eksempel tofu.

Billigt proteinpulver kan man få mange forskellige steder. Det sælges blandt andet i mange træningscentre og sportsbutikker, men det kan også findes online. Man kan enten vælge at indtage sit proteinpulver som shakes, eller man kan integrere det i forskellige opskrifter.