Husk at prissammenligneDe fleste af os kender til pengenød. Og selvom penge ikke er det eneste, der betyder noget i tilværelsen, er få ting ligeså frustrerende som en konto, der stort set altid synes tom.

Hvis din økonomiske situation er presset, er der heldigvis masser af hjælp at hente online. Det er aldrig for sent at få opbygget en sund og fornuftig økonomi.

Lidt om at spare penge

Pengenød har forskellige årsager. Det kan være, at du mangler penge, fordi du netop har modtaget en kæmpe tandlægeregning. Det kan også ske, at kontoen virker underbemidlet, fordi du står og skal til at renovere dit hus.

Hvis din pengenød er af generel karakter, har du måske for vane at bruge langt flere penge i hverdagen, end du egentlig har råd til. To go-kaffe, specialøl og café-frokoster er ikke unødvendigheder, men alligevel er det alment, at de fleste af vores midler går til denne form for små unødvendigheder.

Når du skal i gang med at spare penge, bør du som det første læg et budget. Gennemgå dine udgifter i løbet af en måned, lav en række poster i én af de gratis skabeloner, du finder på nettet, og beslut dig så for, hvor mange penge, der skal sættes af til hver post.

Læg særligt mærke til, hvad du som regel bruger på el, internet og telefoni. I det lange løb kan du spare mange penge, hvis du sikrer dig, at du benytter dig af de billigste udbydere.

Dine udbydere

Ud over at sammenligne el-, internet- og telefoniudbydere, kan det være en god idé, at du danner dig et overblik over A-kasserne og de forskellige udbydere af autohjælp. Bliv vejhjælpskunde hos Falck og se, om du herved ikke kan skrue ned for dit månedlige forbrug. Falck har en lang række fordelagtige tilbud, herunder gratis lånebiler og betalte hotelovernatninger.

Dine haveudvidelser

Hvis du gerne vil stramme livremmen ind, bør du også prøve at finde nogle budgetvenlige hobbyer.

Mange af os bruger hver måned penge på både magasin- og avisabonnementer, fitness-medlemskaber og online streaming-tjenester, men hvor meget af det er egentlig nødvendigt? Havearbejde er allerede en mere end populær fritidsaktivitet blandt danske husejere, og dét skyldes blandt andet, at det kan have en ekstremt beroligende effekt på os, når vi arbejder med hænderne i jorden. Storkenæb er for mange en sikker vinder. Køb billige geranium nu.

Du kan overveje at hengive dig til små og billige haveudvidelser ved at plante andre nye blomster og buske.