JUL: Honningkagehjerter og -stykker

Ackaturbo og Pimboli har jo begge fødselsdag i denne dejlige julemåned. Tænk at få gaver hele to gange på samme måned kan det være mere herligt!I er kniber det dog lidt med inspirationen for de to venner til bøde at bage julekager og fødselsdagskager, så de har udtænkt den smarte plan at kombinere de to ting. Pimboli eeeeelsker jo honning, og netop honninkagehjerter bliver traditionelt forbundet med julen, så derfor vil de i er bage en kæmpe stak af honningkagehjerter eller -stykker, som de bøde kan servere til deres fødselsdagsgæster evt. brugt som bordkort med navne skrevet på kagerne med glasur eller som søde værtindegaver med flotte glansbilleder påklistret eller hilsener skrevet med glasur.

Honningkagehjerter eller -stykker

Dej:
2 æg
250 g farin
250 g honning
4 dl koldt vand
500 g mel
1 tsk. ingefær
1 tsk. nelliker
1 tsk. kanel
6 tsk. bagepulver

Fyld:
Abrikos- eller orangemarmelade

Pynt:
Smeltet chokolade
Sølvkugler, krymmel, glasur eller lign.

Æg og farin piskes godt til tyk skum. Honning og vand varmes i en lille gryde til honningen er smeltet, og piskes derpå i æggemassen lidt efter lidt. Mel, bagepulver og krydderier sigtes sammen og blandes i. Dejen kommes i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) eller en lille bradepande og sættes i forvarmet ovn ved 165 gr. Bages i ca 1 time.
Lad kagen køle af og flæk den forsigtigt. Smør abrikos- eller orangemarmelade på bunden og løg toppen ovenpå. Skær dernæste kagen ud enten som firkanter eller som hjerter anvend evt. en udstiksform dertil.
Kagerne pensles med smeltet chokolade på toppen og ned langs siderne og kan pyntes yderligere med sølvkugler, krymmeldrys og evt. et flot juleglansbillede. Når chokoladen er stivnet kan man også dekorere kagen med hvid glasur, fx. skrive GOD JUL eller tegne et hjerte ovenpå.