JUL: Rød- og Hvid Vintergløgg
Efter en lang travetur i sneen, eller efter en kølig tur på kælkebakken, eller måske efter en hektisk julegaveindkøbstur i byen, eller måske bare en kølig, mørk eftermiddag er det ideelt med en dejlig varm drik at slappe af med og lune hænderne ved. Glögg forbindes især med juletid, og duften af kanel og nelliker er da også med til at sprede en sød julestemning. Glögg fås i mange varianter og her kommer 2 bud på en skøn drik, der med nydelse kan drikkes af både børn og voksne og som især smager godt til lune æblskiver, vafler, brunkager, pebernødder, klejner�.. eller måske bare i sig selv med en theske til at fiske den dejlige rosin-mandel-blanding op.
Rød NisseGlögg
4-6 glas
Det skal du bruge:
5 dl æblemost eller juice
5 dl solbærsaft
5 hele nelliker
1 hel kanel
Lidt sukker
1½ dl mørke rosiner
50 g mandelsplitter eller smuttede og hakkede mandler
Hvid VinterGlögg
4-6 glas
Det skal du bruge:
5 dl æblemost eller juice
5 dl hyldeblomstsaft
5 hele nelliker
1 hel kanel
Lidt sukker
1½ dl lyse rosiner
50 g mandelsplitter eller smuttede og
hakkede mandler
Sådan gør du:
Hæld saften, nelliker og kanelstang i en gryde. Bring den i kog og lad koge under låg ved svag varme i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og tag krydderierne op. Smag til med sukker og tilsæt evt. lidt vand, hvis glöggen er for stærk – varm da glöggen op igen.
Tilsæt rosiner og de smuttede, hakkede mandler.
Hæld glöggen i glas (der kan tåle varme) – husk af få de gode rosiner og mandler med og servér straks.
Glædelig juletid og velbekomme!