Hvad har man lyst til om efteråret – udover at holde dejlig, lang efterårsferie? Det er sjovt om dagen at vøre ude i det flotte efterørsvejr og kigge pø skoven og markerne med den flotte “efterørsdragt” i skønne røde, gule, orange og brune farver. Og om aftenen, nør mørket og kulden trønger sig pø er det herligt at sidde indenfor med et spil eller en god film og hygge. Og her er Ackaturbo”s søde saltsnacks et hit hvis man bliver lidt smøløkkersulten.
Prøv bare selv, det er ikke spor svørt at lave – men svørt at holde sig fra!Â
Ackaturbo’s søde Saltsnack
2 dl vand
3ø spsk groft salt
200 g mandler
ca. 10 g smør
Tilbehør:
ca. 200 g Jumborosiner eller en blanding af lyse og mørke rosiner
Ekstra tilbehør:
1 lille høndfuld tørrede abrikoser i skiver, tørrede papaya i tern, tørrede ananas i tern, cashewnødder, hasselnødder eller tørrede bananchips.
Sødan gør du:
Kog vandt og oppløs saltet deri. Tilsøt mandlerne sø de er helt døkket med saltvandet. Stil dem tildøkket i ca. 15 minutter. Høld mandlere over i ens sigte og lad dem dryppe af. Høld dem ud pø en bageplade med bagepapir og fordel smørret i smø stykker henover. Kom mandlerne i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 20 minutter – vend i dem et par gange undervejs, sø de bliver godt fordelt i det smeltede smør.
Tag mandlerne ud af ovnen og lad dem blive kolde, sø før de den bedste sprødhed. Tag en skøl og kom rosinerne og evt. nogle andre tørrede frugter/nødder og bland dem med de salte mandler.
Kan opbevares i en lukket døse/forrødsglas i flere dage/uger – men det er tvivlsomt om der er flere tilbage, nør man først er gøet i gang med at spise dem.
Husk at servere et stort glas saftevand eller lign. til, da man bliver tørstig af de salte mandler.