Få råd og vejledning til køb af garnNår du skal købe garn, er det en god ide at være sikker på at vide hvad man skal købe. For der findes så mange forskellige former for garn, at det aldrig er så nemt, at man bare går ned og køber noget garn. Derimod skal man vide meget mere før man blot kan købe garn. Det første man skal vide er altid hvilken type garn det er. Det kan nemlig også være med til at gøre, at man får en ide om hvor mange penge man skal give. For der er meget stor forskel på priserne, hvilket nogle af og til kan blive overraskede over. Det er klart, at ønsker du at betale så lidt som muligt så er det godt at købe noget garn, som er lavet af bomuld. Det er nemlig et af de allerbilligste materialer man kan finde når det handler om tekstiler.

Garn – dejligt for kroppen

Uanset hvilken type garn du ender med at vælge, vil du formentligt opleve, at det både er blødt og føles godt. For det er meget sjældent, at du vil finde noget som ikke er blødt. Det skyldes, at det er lavet af materiale, som er beregnet til at være blødt da det er noget, som man skal have på kroppen. Derfor kan du stort set altid være sikker på, at det føles godt. Der er dog visse tilfælde og her handler det især om uld. For der findes nogle uldkvaliteter, som kradser meget. Det lyder umiddelbart som noget, der altid er negativt, men det er dog ikke tilfældet. For skal man lave en stor sweater, som man altid har over en undertrøje gør det ikke noget at materialet kradser. Det er kun i de momenter, hvor ulden rammer huden indenunder, at det bliver et problem.

Der findes dog også nogle kvaliteter af uld, som ikke kradser det mindste. Det er dog samtidig de dyreste former for uld, så her skal man overveje hvad der er vigtigst for en. Når man taler om garn lavet af uld, som ikke kradser så er det bedste eksempel alpaca. Det er nemlig en type af uld, som slet ikke kradser, men som samtidig har de gode kvaliteter fra ulden. Materialet er nemlig yderst varmt. Selvom man tager dette tøj på i et tyndt lag vil man opleve, at det varmer dejligt og endda helt uden at kradse. Netop af den grund er der flere og flere, der i de senere år er begyndt at gå med alpacauld. Og mange flere er også begyndt at strikke og hækle af netop garn fra dette lamadyr.

Godt og billigt garn købes lettest i store mængder

Finder du noget garn du godt kan lide er det en god ide at købe nogle store mængder af det. Det skyldes blandt andet, at det kan være med til, at du får en god mængderabat. Desuden gør det også, at du kan være sikker på, at du har nok. For det er ikke sjovt at have strikket en hel sweater og pludseligt mangle et halvt ærme. Måske er der udsolgt i butikken af drops garn og det vil gøre, at man ikke bare lige kan gå ned og købe noget mere garn.