Fårekyllinger til dit kæledyrEn ret stor procentdel af danske familier har et kæledyr. De mest almindelige er selvfølgelig hund og kat, og en del har også hamstere, kælemus, kaniner og meget andet.

Men der er altså også en stigende del, der har mere eksotiske kæledyr/hobbydyr som f.eks. skægagamer og andre firben eller reptiler, fugleedderkopper og andre spændende dyr.

Mange eksotiske kæledyr spiser insekter

I modsætning til traditionelle kæledyr, er der mange af de mere specielle kæledyr, der helt eller delvist er afhængige af levende insekter. Og det komplicerer selvfølgelig pasningen en hel del.

Levende insekter kan selvfølgelig findes i naturen, men det kan være tidskrævende, og i vinterhalvåret er det næsten en umulig opgave. Heldigvis kan foderinsekterne købes hos en del specialiserede dyrehandlere.

De mest brugte foderdyr er:

  • Melorme
  • Fårekyllinger
  • Kakerlakker
  • Diverse larver

Problemet for dyrehandlerne er opbevaringen af insekterne. Melorme og larver er forholdsvis lette at opbevare, og derfor fås de mange steder. Lidt sværere er det med eksempelvis fårekyllinger, som kræver daglig pasning, hvis de skal være sunde og friske.

Et godt tip er at købe fårekyllingerne online fra en leverandør, der kan tage vare på foderdyrene helt frem til den dag, de skal sendes afsted.

Kan fårekyllinger sendes med posten?

Mange tænker, at de mest friske insekter fås ved at købe dem i en fysisk butik. Desværre forholder det sig i de fleste tilfælde helt omvendt.

De fleste dyrehandlere formidler blot fårekyllingerne. Det betyder i praksis, at de typisk køber insekter hjem en gang om ugen eller sjældnere – typisk fra udlandet, og har dem derefter stående på hylden til de bliver købt (eller må kasseres).

Det fører i reglen til, at kvaliteten i bedste fald er middelmådig. Foderinsekterne (og især fårekyllinger) tåler ikke at stå i dagevis uden foder og vand. Det giver næsten sig selv.

I modsætning hertil er insekter pr. postordre, hvor du kan købe direkte fra en dansk producent. Her er de typisk fodret helt frem til dagen før levering.

Der findes også webshops, der impoterer insekter og sælger dem videre. Her får du selvfølgelig ikke den samme fordel, da rejsetiden for insekterne kan være meget lang og sammenlignelig med lang hyldeopbevaring.