×

Den store Ravlygte test

Den store Ravlygte test

Ravlygte test

Jeg har brugt ravlygte de sidste 5 år og det startede i 2016 hvor jeg læste en artikel på nettet om at man kunne bruge en uv lygte til at spotte rav i mørket. Jeg havde sådan en uv lygte som jeg tidligere havde brugt i mit virke som skiltemaler når vi lavede skilte til diskoteker så vi altid kunne kontrollere om vores maling var blevet for gammel.

Jeg havde en del rav som var fundet på ‘normal’ vis i dagslys men jeg kunne hurtigt konstatere at min lygte ikke kunne så ravet til at lyse gult som det skulle kunne og ingen kunne fortælle mig hvorfor så jeg købte en ny ravlygte til en mindre formue i sønderjylland som jeg brugte i et par år.

Forskellige ravlygter

Jeg tror det var i 2018 jeg testede en ny ravlygte som jeg havde købt på alibaba men det var så mange gange ringere end min gamle lygte så den ligger den dag i dag ude i mit værksted og samler støv.

Samme år kom der en ny stiller på markedet som skulle sælge ravlygter og jeg må indrømme de ved hvad de har med at gøre, jeg havde dog mine tvivl i starten da de skulle producere ravlygterne selv men det er så vidt jeg ved også det de gør her i 2021 og det gjorde pludselig sporten interessant da de udvikler en mængde forskellige ravlygter som er meget anderledes end de almindelig lygter.

Crystal Clear er navnet på deres ravlygte til brug om dagen og jeg har også en model fra dem på 60w som jeg købte for at se om det kunne hjælpe mig men det er primært for begyndere vil jeg mene som samler små stykker op og da jeg ikke samler noget op under 10g så har jeg ikke selv problemer med at se det om dagen men i mørket er disse lygter helt fantastiske da ravet får en gul farve der nærmest kan sammenlignes men en af de her gule tennisbolde og jeg tror også den popularitet disse lygter har fået netop er pga. denne egenskab.

Jeg har været så heldig at få lov at teste nogle af deres ravlygter og det skete ved en tilfældighed en dag jeg var inde i forretningen for at købe ekstra batterier, hvor jeg kom til at tale med en der hedder Kenneth i forretningen, han talte med en kunde da jeg kom ind i forretningen og jeg kunne forstå han testede ravlygter for dem så jeg blev nysgerrig og straks sagde Kenneth at jeg gerne måtte låne en ravlygte som endnu ikke var kommet i handlen men de vidste jo selvfølgelig også hvem jeg var da jeg havde været der nogle gange.

Ravbriller

Ravbriller bruger jeg i dag efter jeg prøvede nogle de havde og med den model de har bliver ravet meget gult når man bruger ravbrillerne men når man så samtidig har en Crystal Clear som går ravet gult i forvejen bliver farver på ravet så forstærket at det er svært at forklare. Den primære funktion med ravbriller tror jeg i starten var tiltænkt at de skulle beskytte øjnene og det er også det vigtigste men kan man nu gøre det lettere at se ravet samtidig er det jo en kæmpe fordel.