Forskellen på fodboldstøvler til alm. græs (FG) og til kunstgræs (AG)Når man er ude og købe fodboldstøvler er der mange faktorer der skal tænkes over før man tager et valg. Alt efter hvor på banen man spiller og hvilken bane man spiller på, så betyder disse faktorer en masse for dit spil.

Hvis du falder over betegnelserne FG og AG og ikke helt ved hvad det betyder kommer vi her med en forklaring på hvad forskellen er og guider dig til at tage det rigtige valg.

 

Fodboldstøvler til almindeligt græsbane (FG – Firm Ground)

Fodboldstøvler med FG systemet er de mest almindelige på markedet. Støvlerne er oftest lavet med et mellemlangt knopsystem og kommer tit med enkelte V-formede knopper. Hvilket giver et enormt godt greb på en almindelig græsbane.

Hvis du skulle komme til at benytte denne form for støvle på en kunstgræsbane vil du kunne komme ud for, at pådrage dig flere skader eftersom at støvlernes knopsystem giver for meget greb i banen.

Dette giver ikke kun dårligere boldføling, men laster også på din manøvredygtighed og slider meget på dine led og især på fodboldstøvlens sål.

Ud over de mange negative faktorer om brugen af FG på kunstgræs, så frafalder reklamationsretten ofte også, afhængigt at forhandlerens gældende regler.

Ikke nok med at du ødelægger dine støvler så forhøjer du også din chance for skader og du kan risikere ikke få pengene tilbage for dine nye fodboldstøvler, der ikke kunne holde til underlaget.

 

Fodboldstøvler til kunstgræsbane (AG – Artificial Grass)

Denne form for fodboldstøvle har en slidstærk sål og oftest et større antal knopper som er bredere placeret og knopperne er typisk kortere end hos fodboldstøvler lavet til almindeligt græs.

Knopperne er kegleformede og lavet i gummi. Deres design har til hensigt at give en optimal støtte og stødabsorbering på det hårde underlag og ligeledes giver de et godt greb i banen.

Knopsystemet afhjælper de typiske problemer, der kan forekomme på hårdt underlag som kunstgræs og du vil kunne mærke en tydelig forskel på belastningen af dine knæ og led.

Du vil derfor formindske din chance for at få skader på kunstgræs hvis du køber støvler med det rette knopsystem.

De korte knopper og det generelle design på fodboldstøvler til kunstgræs gør, at de ikke giver det samme greb på en almindelig bane og det anbefales derfor at man ikke benytter dem på en almindelig græsbane.

Dog mister man ikke reklamationsretten hvis man endelig vælger at bruge dem på en almindelig bane.