Hold en filmaften i ægte biografstil



Filmaftener er altid sjove, og det er en rigtig god måde at være sammen med sine venner eller familie på. En filmaften kan dog være meget mere end at sætte en film på og sidde på sofaen i et par timer; for at det skal være helt perfekt, så skal man gå all-in og sætte en rigtig biograf stemning i gang. Det kan man gøre sådan her:

Gå ikke ned på snacks

Det er nok de færreste, der er uenige i, at dét gå i biografen uden at spise filmsnacks imens, er ret så kedeligt og endda fjerner en del af charmen ved at gå i biografen. Derfor skal man selvfølgelig sørge for en masse snacks, hvis man er ude på at lave en filmaften, der skal minde om en tur i biografen. Popcorn er et absolut must – man kan for eksempel vælge at leje en popcornmaskine til dette formål. Så får man popcorn, der smager præcis lige så godt, som de gør i biografen, og da der er stor forskel på sådanne popcorn og dem, man laver i mikroovnen, så det er den retning, man skal gå i, hvis man virkelig vil skabe en ægte biografstemning. Det er dog ikke sikkert, at alle har lyst til popcorn, og man bør derudover også kompensere for al den salt med nogle søde snacks, så der er lidt forskellige at vælge mellem, når man trænger til noget andet end de salte popcorn.

Skaf et stort lærred

Man kan selvfølgelig godt holde filmaften på et TV eller en bærbar, men hvis man går efter en filmaften i ægte biografstil, så bliver man næsten nødt til at skaffe sig et stort lærred. At filmen bliver vist på et lærred, skaber en helt anden stemning, end når man holder sig til fjernsynet i stuen eller en lille computerskærm, så det er her, man for alvor kommer til at få fornemmelsen af at befinde sig i en biograf frem for hjemme i stuen. Man bør også skaffe sig et par gode højtalere, så lyden er helt i skabet. Det giver nemlig en langt bedre oplevelse af filmen.

Hold filmaftenen udendørs

En god filmaften kan sagtens holdes på sofaen eller sengen, men er vejret til det, så er det også super hyggeligt at rykke det hele udenfor. Til det formål kan man enten slå et telt op i haven – sådan et kan du leje hos telttilfest.dk – så man har tag over hovedet, eller man kan sidde under åben himmel, hvis man har tillid til vejret. Begge dele kan skabe en filmaften lidt ud over det sædvanlige, og på en lun sommeraften er det altid et stort hit at bruge en masse tid udenfor. Ulempen ved at holde filmaftenen udenfor er dog at, man bliver nødt til at vente på, at solen er gået ned, hvilket den gør ret sent i de måneder, hvor det overhovedet er muligt at holde filmaften udenfor. Men er dette ikke et problem, så er det oplagt at rykke filmaftenen udenfor om sommeren.

Glem ikke hyggen

Når man skal se film i mange timer, så skal man selvfølgelig have en masse puder og tæpper til rådighed, så man kan sidde (eller ligge) godt og lunt under hele filmen. Man bør også tænde nogle stearinlys, fakler eller et bål, hvis man holder filmaften udenfor, så der er noget lys. Det er ikke kun praktisk, men skaber også hygge, hvilket er en stor del af enhver filmaften.

Vælg et tema

På en filmaften hvor der er gjort meget ud af det, er der nok en chance for, at man når at se mere end én film. Er der lagt op til, at man skal gennem mere end én film, så er det en god idé at lave et tema, så alle filmene hører under samme genre eller samme franchise. Lav på forhånd en afstemning om, hvilken genre/franchise, der skal sættes på og udvælg dernæst et par eller flere af jeres yndlingsfilm indenfor temaet. Det er en god idé at bestemme hvilke(n) film, der skal vises, på forhånd, så alt, man skal gøre på dagen, er at læne sig tilbage og nyde filmen og ikke tage stilling til noget.