×

Hold sexlivet i gang og bliv gladere

Hold sexlivet i gang og bliv gladere

Det kan være meget godt for ens helbred at have et godt sexliv. Det er godt både for en fysisk og psykisk. Derfor er det vigtigt at holde sexlivet ved lige og give sig tid til at være sammen med sin partner. Læs videre herunder for at høre om, hvorfor et godt sexliv kan gøre dig gladere.

Det udløser endorfiner  

Når man har sex, så udløser vores belønningscenter i hjernen nogen endorfiner, som gør at vi bliver gladere og mere positive. Hvis man har sex regelmæssigt, kan det hjælpe meget på det triste hverdage eller vinterdepressionen, fordi der sker en kemisk proces i vores hjerne, som gør os glade og tilfredse. Udover det så styrker det også ens immunforsvar, da niveauet af antistoffer stiger når man har sex 1-2 gange om ugen. Så hvis du har en tendens til at blive lidt forkølet og deprimeret, så kan regelmæssig sex være kuren.

Det hjælper fysisk

Man træner faktisk lidt når man har sex. Man træner især sine ben og arme. Selvom det ikke er fitnessniveau, så hjælper det stadig din krop med at slappe af bagefter, fordi man alligevel har brugt sin krop. Det kan også hjælpe på nattesøvnen, da man har afstresset kroppen med lidt lagengymnastik. Kroppen begynder at producerer testosteron både hos mænd og kvinder, som styrker hjertet og muskler. Letstalkaboutit kan hjælpe jer med at blive mere inspireret til et mere aktivt og spændende sexliv. 

I bliver tættere

Når man er intime sammen så oplever man, at man bliver tættere med sin partner og det er der en grund til. Hormonet oxytocin bliver sluppet ud i kroppen, så man får følelsen af at man er tættere med sin partner. Når i også ligger sammen bagefter og snakker sammen, hjælper på jeres kommunikation og forståelse for hinanden. I vil tænke mere på hinanden og måske vil det give anledning til at overraske hinanden noget mere med små gaver og gestusser i fremtiden.

Det styrker selvværdet

Man begynder at acceptere sin krop mere og lærer at holde af den, da man viser sig fra en mere sårbare side, når man er intim og fordi der sker så mange positive ting i kroppen, så kan det hjælp en med at styrke selvværdet og kærligheden til sin krop. Man lærer hurtigt at vi alle ser forskellige ud og at vi er pæne på hver vores måde.