Hvordan finder vi det rette bådlån? Hvordan finder vi det rette bådlån? 

Er man på eftersøgning efter en hel ny bil eller vil have opgraderet den gamle ud med en bedre, men har ikke finanserne til det? Så kan et billån være en klog valg for en. Når du bør have et billån er der som regel 2 valgmuligheder ; om det skal være med eller uden sikkerhed i faretøjet. Differensen på de to er at långiveren kan tilbyde billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, det vil sige långiveren har delvist ejerskab i bilen. Det vil dermed sige, at når man som låntager ej følger betalingsforpligtelserne, som er ved billånet kan lånudbyderen tage bilen tilbage og tilbagsælge den til første sælger bilen for dermed at kunne indfri bilånnet du har underskrevet. Det kan være en fordel, når en ved at en kan overkomme sine betalingsbetingelser over løbetiden, da det her for det meste kan være billigere for låntageren at påtage dette billån. Da renten over løbetiden tit er mere lukrativt. 

Afgørende elementer at være opmærksom på, når du tager et billån 

De to smarte faktorer man skal kigge på, hvis du skal påbegynde et MC lån er lånebeløbet og løbeperioden. Lånebeløbet er det beløb i DKK man låner af udbyder for at kunne tilskrive sig båden. Løbetiden er den længden på lånet, som lånet skal afbetales over. Lånebeløbet er derved den mængde penge man skal anvende til erhvervelsen af båden. Så det er noget man selv kan ændre på afhængig af hvilken bil du slutter med at købe. afdragsperioden kan også justeres afhændig hvor mange penge man har råd til at afbetale bådlånet på månedligbasis. MC lånet kan derved blive dyrere ved at man har en lang afdragsperiode.  

Hvordan bør en påbegynde ens MC lån? 

Hvis en skal vælge hvordan en bør tage sit bådlån er det essentielt at se på den enkelte rente på det billån I vil have. Fx, når du står og skal have en ny MC lån er det klogt at have overblik over om man har penge til at starte det MC lån. En klog måde at holde overblik er at tage en dialog med sin bank for at efterspørge hvordan din økonomi ser ud og hvad en har økonomi til. Her kan man naturligvis justere det en my alt efter om du ser sin drømme båd og så kan man stige det en smule. Det er selvfølgelig at beslutte noget, som man kan betale i det lange løb. Når man skal beslutte hvordan ens MC lån skal se ud er det dejligt at forstå hvor mange penge man har i dit månedlige budget til at afbetale på det valgte billån.  

Ny eller gammel bil 

Det er vigtigt at man har med i beregningen den normale værdi nedsættelse som båden får over perioden. Og om man kan komme ud af et uoverskueligt MC lån, for hvis motorcyklen har erhvervet sig så kraftig en værdiforringelse, så man ikke kan figøre sig af billånet ved at sælge den. Går du og betaler for ingenting og det er selvfølgelig det du helst vil undgå. Derfor er det esentielt, at man ved at det er denne bil man ønsker at have i en længere periode. Ved en ny motorcyklen får de den største værdinedsættelse, når motorcyklen forlader sælgeren. Derfra falder motorcyklen ikke så kraftigt i værdi. Når man ser på en ældre bil, som er anvendet eller lignende er det afgørende at du for kontrolleret standen af båden.  

Så hvis man træffer at afbetale MC lånet over 10 år, men man sælger bil efter 5 år, så afbetaler du måske på en båd du ej længere har, det ikke er klogt.  

Når man eksempelsvist skal have en motorcykel og derfor har brug for et bådlån, så er der nogle kriterier for at man kan påbegynde et bådlån.  Man bør være fyldt enogtyve år gammel, man bør have en årlig indtjening på 180.000 kr  

Som låntager er der 2 valg i forhold til om det skal være med eller uden førbetaling, altså, at man betaler en del af det fulde beløb fra start af. Flere banker kræver i dag, at man lægger 10-20 % af det samlede beløb af fra starten af købet af en ny båd.  
 
Det kan være særdeles efterænktsomt at indhente tilbud fra mange forskellige lånudbydere før man påtager en beslutning om hvor man bør starte dit billån henne, da der som tit er en variation.