Trægulve og hunde – går det an?Hvis du går med nogle overvejelser om, hvorvidt trægulve og en hund er en god kombination, så er det fuldt forståeligt. For et trægulv er jo ret sart, og en hund er jo ikke et dyr, som du kan forvente træder varsomt på et gulv.

Så er det overhovedet en god kombination at have en hund, samtidig med at du har et velbehandlet og smukt trægulv?

Det kan det faktisk udmærket være, du skal bare tage dine forholdsregler.

Det sarte trægulv

Et trægulv kan være mere eller mindre sart. I sig selv er træplanker meget slidstærke, men de kan samtidig være ret sarte i forhold til slid og snavs. Hvis du gerne vil have både en hund og et smukt og levende trægulv, så er du nødt til at få gulvet behandlet på en måde, så det kan tåle at blive gået og løbet på af en hund.

Det rå og smukke, men meget sarte trægulv, som lige er blevet slebet, er no go, når du har en hund. Det står alt for åbent og modtageligt over for snavs og slid til, at du ville kunne have en hund i hjemmet. Et helt råt og nyslebet gulv vil ikke kunne holde sig pænt i særlig lang tid, og det ville være synd. Det ville også være synd for din hund, hvis det ikke må være i det pågældende rum.

Trægulvet skal behandles

For at gøre dit trægulv klar til hundepoter, så må det behandles. Det bedste ville være, om du kunne få det klaret, inden du anskaffer dig en hund, for så kan gulvet nå at hærde, inden hunden får sat poterne på det nybehandlede gulv.

Hvis du for eksempel vælger at få gulvet ludbehandlet, så kan du bevare det smukke lyse og naturlige look, samtidig med, at det bliver behandlet med sæbespåner, der skal styrke gulvet og skåne det imod snavs og slid.

Hvordan det gøres bedst, kan du se mere om på Hunderacer.dk, hvor netop udfordringen med hunde på trægulve tages op. Her vil du også blive klogere på, hvad det koster at få ludbehandlet et trægulv.

Det er en af de billigste måder at få behandlet trægulve på, og samtidig er det en af de mest skånsomme og naturlige måder. Vælg gerne en ludbehandling, når dine gulve skal gøres klar til, at der flytter en hund ind i familien.