Udendørsmaling, Træbeskyttelse Og TræolieNår man har et hus, sommerhus, have eller ligende, så skal man male udendørs indimellem, ellers kommer ens hjem hurtigt til at se slidt ud.

Maler træ med pensel

Følg de her trin, når du skal male udvendigt træværk

Brug udstyr af god kvalitet og vær grundig både i forarbejdet og under selve malingen. Vil du vedligeholde dit træværk udover det, så fjern løbende snavs, vand og alger fra det, så skal det males sjældnere.

Hvis du føler dig helt fortabt, eller hvis du ikke har tid til at male udendørs, kan du altid få hjælp fra en professionel maler.

For i starten af et gør-det-selv projekt, eller et stort byggeprojekt har man oftest meget energi. Energien har det dog med at blive mindre igennem projektet og i enden vil man tit gerne bare være færdig. Det er her man kan være smart at spare på kræfterne fra start og købe malingen online. Denne løsning kan oftest være både lettere og billigere.

 

Udendørs Maling Træ

På ru træværk kan både rulle og pensel anvendes. På glat træværk anbefales pensel eller kortlurvet rulle. Nyt træ og træ, som er blevet pletvis bart på grund af tidens tand skal grundes, for at den nye maling kan hæfte perfekt. Her bruger vi en grundingsolie, husk, at grundingsolie skal tørre fra dag til dag i fint tørrevejr, inden den kan overmales. Maling af udhæng, gavle og andet træværk kræver en stor arbejdsindsats i form af afrensning, grunding, påføring m.m.

Skal du give vinduer og andre mindre overfalder træbeskyttelse, kan det være nok at slibe og vaske med grundrens og rent vand. Når overfalden er vasket og tør, kan det være nødvendigt at slibe den igen med fint sandpapir. Så bliver træets overflade helt fin og glat, uden synlige ridser fra sandpapir og afslibning. Husk altid, at alt træværk skal være helt tørt, før det får træbehandling.

Når det løse maling er skrabet af, så skal træet have en slibning, så overfladen får en ensartet overflade. Er der tale om glat træ, så er det nødvendigt at slibe det for, at træbeskyttelsen kan blive påført ensartet og trænge ind. Den er miljømæssigt ikke så venlig som den vandbaserede træbeskyttelse.

Træbeskyttelse, olie og maling til udendørs træ er som regel tilsat midler, der bekæmper skimmelsvamp . Disse stoffer forhindrer, at der gror skimmelsvamp på den behandlede overflade. Husk derfor at undersøge, om det træbeskyttelsesprodukt, du vælger, indeholder fungicider , der har dokumenteret effekt mod skimmelsvampe.

 

Træmaling Udendørs

Find også forskellige typer af træolie til behandling af dine havemøbler eller træterrasse, som passer til træets farve. Når du skal male træ udendørs, er træmaling det rette produkt. Malingen indeholder både olie, som trænger godt ind i træværket, og akryl som lægger sig i overfladen og beskytter mod solens stråler. Det bedste tidspunkt at male udendørs er i månederne april til september. Det skyldes, at temperaturen og luftfugtigheden er optimal på det her tidspunkt, og derudover er træværket typisk tørt nok.

Hvad enten det skal være heldækkende maling, oliemaling eller en særlig farve til dit udendørs træ, så har vi malingen dertil.

Dit farvevalg underbygger og understreger husets form, udtryk, alder, stil og historie. Se på dit hus som en helhed, og se på både bygningen og omgivelserne, når du skal vælge ny farve. Du kan for eksempel skele til, hvilken farve naboens hus er, så din nye farve harmonerer med naboens hus.

Du skal oftest vælge imellem, trægrunder, transparent og heldækkende maling, som enten er vand- eller oliebaseret. Du kan også vælge også kvalitetsolie til alle træsorter, hvis dine havemøbler eller træterrasse er begyndt at se triste ud. Når du skal rengøre pensler og malerudstyr, kan du blot bruge vand (hvis du har oliebaseret træbeskyttelse kræver at du bruger terpentin eller penselrens). Når du maler på træ, er det bedst at bruge en pensel og arbejde malingen godt ind i træet. Det giver et pænere resultat, hvis du påfører flere tynde lag maling end få tykke lag.

 

Transparent Og Heldækkende Træbeskyttelse

Anvendes på træ der forud er trykimprægneret og/eller behandlet med grundingsolie. Denne beskyttelse er vandfortyndbar, hvorfor efterfølgende rengøring af pensler, hænder og malergrej kan gøres med vand. Prisen på malerarbejde kan variere meget fra opgave til opgave. Der er flere forskellige ting, som har betydning for den endelige pris, f.eks. Hvor meget der skal males, hvilke overfladetyper der skal males på og om der skal males én eller flere gange.

 

Det omskiftelige danske vejr med sol, vind og regn tærer nemlig hårdt på dit træværk. Har du brug for en anden farve eller en transparent træbeskyttelse, så finder du hele vores udvalg af træbeskyttelse her. Til ældre, sprækket træværk og overflader, hvor vand ikke kan løbe bort, f.eks. Har du udendørs træværk, er det vigtigt du beskytter det med træbeskyttelse.

God effektiv træbeskyttelse, hvor du kun behøver at påføre et enkelt lag, for at opnå en ordentlig beskyttelse. Du skal sikre dig en miljøorienteret træbeskyttelse, som stadig kan forlænge dit træværks levetid, ved at beskytte det mod smuds og vand. Lige netop denne formel er desuden vandafvisende og UV resistent, hvilket i høj grad sikrer dit træværk mod udefrakommende faktorer.

Den holder som regel længere end træolie, som til gengæld er fantastisk til at fremhæve træets struktur og åretegninger. Ønsker du dermed at fremhæve det flot valgte træ, får du den største glæde ved træolie. Den heldækkende træbeskyttelse styrker dit træ og gør det ekstra modstandsdygtigt overfor slid og hårdt vejr. Disse typer træbeskyttelse har en levetid helt op til 15 år, hvis behandlingen har været udført grundigt og korrekt. De heldækkende kan typisk fås med en enten blank eller mat glans, så hvis du har behov for grundig beskyttelse, kan du fortsat vælge noget, der matcher dit blikfang.

 Fem Fejl Mange Laver Når De Maler Med Træbeskyttelse

Synet eller udseendet på din bolig er sikkert vigtig for både dig og dine naboer, og jo mere fokus du har på at det ser godt, jo mere sørger du sikkert for at holde dit træværk pænt. Terasseolie er beregnet til terrasser og udendørs møbler af trykimp. Olien trænger godt ind i underlaget og forhindrer fugtindtrængning og sprækkedannelser i træet.

Derfor kan du også bruge en variant baseret på olie tidligere og senere på året end den vandbaserede træbeskyttelse. Heldækkende oliebaseret træbeskyttelse trænger også nemt ind i træet og sørger for at beskytte dit træværk mod skimmel, svampeangreb og råd. Er dit træværk slidt, porøst, medtaget og skadet, er det en fordel at vælge et oliebaseret træbeskyttelsesprodukt. Det kan for eksempel være vinduesrammer, som er blevet misligholdt gennem flere år.

Hvis du vil godt i gang med at male med træbeskyttelse på udvendigt træværk, er det vigtigt, at dit træ er helt tørt, inden det bliver behandlet. Dette er især vigtigt, hvis du gør brug af en vandbaseret træbeskyttelse til dit projekt. Derudover skal du også sikre dig, at du har fået fjernet al skidt og løse splinter fra træet. Det kan ofte også være en god idé at bruge grunder, blandet med vand, til træværket, inden du begynger med malingen, så din træbeskyttelse beskytter træet mest muligt. Det er dog vigtigt at vælge en grunder efter, hvorvidt træbeskyttelsen, som du gør brug af, er baseret på olie eller vand.

De oliebaserede produkter indeholder ofte terpentin, som trænger ind i træet og trækker olien og de svampedræbende midler med sig. Terpentin fordamper hurtigere end vand, og det hærder derfor hurtigere end vandbaserede produkter i fugtigt vejr. Hvis man maler tidligt forår eller sent efterår, hvor temperaturerne er lave og luftfugtigheden høj, tørrer de oliebaserede produkter hurtigere. Jo højere indhold af olie i træbeskyttelsen, jo bedre, men det tager til gengæld også længere tid for det at hærde. Hvis du tidligere har anvendt et vandbaseret træbeskyttelsesprodukt, kan du ikke anvende et oliebaseret produkt efterfølgende.

 

 Det kan være rart at have en nogenlunde ide om, hvad det koster, før man begynder at hyre en maler. Vi giver her nogle priseksempler på, hvad det kan koste at få malet – men husk at malerarbejde priser afhænger af mange ting, og derfor er de angivne priser meget vejledende.