3 grunde til at tage ud at rejse i dit sabbatårGår du med tanker om at tage ud at rejse i dit sabbatår, hvor du er færdig med at bruge din Texas Instruments lommeregner, og du måske har fået din hue på, kan det være en rigtig god ide.

 

Er du ikke helt sikker endnu, har vi her samlet tre gode grunde til at gøre brug af dit sabbatår til at tage ud at rejse og få en masse oplevelser.

Du skal ikke nå noget

For det første er det perfekt at rejse i et sabbatår, fordi du ikke skal nå noget. Du har ikke et arbejde, du skal nå hjem til, og du har ikke en skole, som du skal starte i, næste måned. Du har med andre ord ikke en bagkant på dine planer, hvilket kan gøre det meget nemmere at planlægge en længere rejse.

 

Din tid er heller ikke begrænset af, at du kun kan tage afsted i en sommerferie, vinterferie eller efterårsferie. Du har et helt sabbatår, hvor du nemt kan tage afsted i februar og komme hjem i december, eller hvor lang tid du nu har lyst til at rejse ud.

Du vil fortryde det, hvis du ikke gør det

Dernæst må du heller ikke undervurdere risikoen for, at du kommer til at fortryde det, hvis du ikke vælger at tage ud at rejse. Mange får ikke tid på et senere tidspunkt i livet til at tage på en lignende rejse, og derfor er det for mange mennesker den eneste chance for at tage et helt år ud af kalenderen og komme på drømmerejsen.

 

Når du først får fast arbejde, bolig, bil, kæreste og børn, er det meget mere besværligt at rive så lang tid ud af kalenderen, og det er kun de færreste, der ender med at gøre det.

Mød en masse nye mennesker

Sidst, men ikke mindst, er der jo også rigtig gode muligheder for at møde en masse nye mennesker, når du tager ud at rejse. Især hvis du rejser med andre unge, eller hvis du overnatter på hostels eller vandrehjem, hvor andre unge også overnatter.

 

Tager du eks. på backpacker tur eller interrail, er der tit gode chancer for at møde en masse nye mennesker, hvor du også kan få gode venner for livet. Og med de sociale medier nu om dage er det jo også nemt at holde kontakten bagefter.