×

Dine medarbejderes trivsel

Dine medarbejderes trivsel

I en virksomhed gælder det ikke kun om at være god til at producere eller at servicere. Det gælder i høj grad også om at give medarbejderne de bedste arbejdsbetingelser. Det handler om både nogle fysiske og nogle psykiske sider af arbejdslivet, som skal være i orden.

I disse år er miljøvenlig produktion meget i fokus. Det er bestemt også vigtigt, og det er en ongoing proces at få omlagt al produktion til mere bæredygtighed og miljøvenlighed. Det er vi alle sammen forpligtet til.

Det samme gælder for medarbejdernes trivsel.

CSR-mærket

Det såkaldte CSR-mærke bruges primært inden for produktionen. CSR står for Corporate Social Responsibility, og det er en vigtig markering af, om noget er miljømæssigt set i orden.

Når mærket bruges i forhold til medarbejdere, så drejer det sig primært om trivsel og gode arbejdsvilkår. De gode arbejdsvilkår kan tolkes ret bredt, da det generelt set handler om alle de forhold, der er på arbejdspladsen.

Mange steder gøres der en del for, at den enkelte medarbejder trives bedst muligt. Det kan være i form af ordentlige arbejdsforhold, og det kan også være i form af sådan noget som en sund frokostordning, betalt motion eller motion i arbejdstiden.

Det sker både for at give den enkelte en bedre arbejdsdag, men da også for at holde vedkommende så sund og produktiv som muligt så længe som muligt. Det er til gavn for både virksomheden og medarbejderen.

God kost og motion

Ud fra et princip om at tilbyde sine medarbejdere et godt og sundt måltid mad midt på dagen er flere virksomheder med i en form for frokostordning, hvor der enten laves mad på arbejdspladsen, eller maden bliver leveret.

Desuden kan virksomhedet tilbyde medarbejderne en form for motion. Det kan være et kort til et fitnesscenter eller lignende, eller det kan være et motionsredskab, der kan benyttes på selve arbejdspladsen.

Sådan et motionsredskab kan for eksempel være en motionscykel. Sådan en, er der mange, der er glade for. Den kan enten bruges i en pause, eller den kan sættes i forbindelse med et skrivebord, så medarbejderen kan snuppe sig en cykeltur, mens der bliver arbejdet. Især hvis der er tale om et stillesiddende arbejde, kan det være en super god måde at få bevæget sig på, mens du arbejder. Her kan virksomheden med fordel vælge nogle lette motionscykler af en god kvalitet. Den skal jo bruges flere gange dagligt, og nogle af dem skal også bruges af flere personer. Er den af god kvalitet, så holder den længere, og den er mere effektiv at køre på. Det er til gavn for både virksomheden og personalet.