×

Moden for mænd står både stille og ændre sig med lysets hast

Moden for mænd står både stille og ændre sig med lysets hast

Igennem årtusinder har moden bevæget sig meget langsomt. Eller sådan ser vi det i hvert fald. Når vi kigger tilbage historien har vi en tendens til at putte alting ind i oversimplificerede grupper. Derfor glemmer vi også den variation som der har været altid.

Samtidig så har vi en ide om at alting er anderledes i dag, at vores mode skifter meget mere. Det gør den på sin vis også, men mennesker har altid eksperimenteret med tøj. Forskellen i dag er at alle mennesker har adgang til klædeligt tøj.

Førhen skulle man gå i praktisk tøj hvis ikke man var en del af overklassen, men i dag kan alle købe pænt tøj. Naturligvis er der visse ting som er så dyre at det kun er bestemte gruppe som kan købe det, men i det store billede betyder det ikke så meget.

Kvindemoden skifter meget, og det gør herremoden sådan set også, men samtidig står der meget stille med kun få variationer. Det klassiske herretøj er naturligvis jakkesættet. Det eksisteret i over 100 år, men har også ændret sig i de 100 år.

Mænd begyndte at gå i jakkesæt da de skulle arbejde på et kontor. Flere og flere af de manuelle jobs er i dag blevet skiftet ud med kontorjobs, og derfor går mænd i høj grad med pænt tøj til dagligt.

Hvad er den bedste herremode når det kommer til arbejdstøj?

De fleste kontorer har ikke decideret dresscode, men mange steder ser man gerne at folk møder præsentabelt op. Derfor skal man helle ikke være alt for eventyrlysten med sin udtryk. Slet ikke hvis man arbejde i en bank eller lignende virksomhed.

Man skal gerne afgive en venlig form for autoritet. Ikke for voldsom og skræmmende, men nok til at folk tror man ved hvad man snakker om. Tøjet er meget vigtigt i denne henseende.

Tøj til mænd som har en position som er vigtig, skal have moderigtigt tøj på. Men det skal være moderigtigt i konteksten. Det går altså ikke at man valser ind på kontoret og ligner en anden hiphopper eller metaller. Man skal derimod komme i det nyeste og mest smart jakkesæt. Noget som på den ene side er klassisk i sit look, men på den anden side gerne må have en smule kant.

Mode uden for arbejdet

Man skal naturligvis ikke nødvendigvis gå i det samme tøj hele dagen. Derfor kan du sagtens skifte når du kommer hjem fra arbejde. Mange mænd foretrækker dog ikke at skulle skifte for meget rundt. Derfor er det vigtigt at finde noget mod tøj som man kan gå med hele dagen.

Hvis man har det stiveste jakkesæt på, så er det måske ikke muligt at gå med det hele tiden. Men det er muligt at finde noget som er afslappet. Det kan være en simpel men smart skjorte, og nogle bukser som er behagelige at have på, men stadig er præsentable.